Kategorije
 
 
 
 
 

SCD Tehnologija

SCD probiotička tehnologija je u biti simbioza bakterija mliječnog kiseljenja, autotrofnih bakterija, prehrambenih kvaščevih gljivica i ostalih efektivnih mikroorganizama. Tijekom 20 godina neprestanog testiranja i razvoja, tvrtka SCD je usavršavala EM tehnologiju kako bi stvorila još kvalitetnije, trajnije i stabilnije proizvode i usluge za razne primjene. Jedinstvene prednosti SCD tehnologije su slijedeća svojstva:

Koncept zajedništva: Vrijedi napomenuti, da velika većina današnjih mikrobnih tehnologija je temeljena na uzgoju i rasplodu monokultura, ili tzv. „čistih kultura“ jednog jedinog soja mikroorganizama. Ak nekakav proizvod sadrži različite kulture, to znači da su iste miješane isključivo  neposredno prije sušenja, pakiranja i prodaje. SCD tehnologija je bitno drugačija, jer se odabrani sojevi uzgajaju u zajednici. Svaki soj se nakon toga razvija u simbiozi s ostalima. Tako spomenuta zajednica postaje mali eko-sustav. Takav eko-sustav ima visoku sposobnost preživljavanja zahvaljujući sinergijskom učinku. Ovaj proces se zapravo samo inspirirao prirodom,  gdje ćete teško pronaći mikro-organizme u čistom monokulturnom obliku. U prirodi uvijek žive u suradnji s okolnim mikroorganizmima.

Trajnost i stabilnost: Proizvodi SCD tehnologije su neprestano testirani. Minimalni vijek trajanja proizvoda sa zajamčenom mikrobiološkom aktivnošću je 24 mjeseca. Neki proizvodi imaju  zajamčenu aktivnost čak do 36 mjeseci. Takva stabilnost daje prostor širim mogućnostima  transporta, distribucije i skladištenja.

Preživljavanje u ekstremnim uvjetima: Proizvodi SCD zadržavaju zajamčeni broj živih mikroorganizama na temperaturi od 5 do 50 °C uzi pH od 2 do 14. Ove činjenice pozitivno utječu na mogućnosti skladištenja, ali i korištenja u kemijski zahtjevnom okruženju, u usporedbi s proizvodima konkurencije.

Prirodna organska tehnologija: Svaki soj mikroorganizama, koji se pojavljuje u proizvodima  SCD, je prirodan, nije patogen, niti genetski modificiran. Proizvodi SCD su u Sjedinjenim Američkim državama dobili certifikat korištenja u organskoj proizvodnji (OMRI).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Potpuna (desktop) verzija